Już po raz drugi mogliśmy oglądać specjalne wydanie „Ugotowanych” z udziałem gwiazd. Tym razem w kulinarnym pojedynku zmierzyli się: jaślanin Michał Szpak, Rafał Brzozowski, Marta Wierzbicka i Natalia Nguyen.
Michała Szpaka zna chyba każdy: wokalista i finalista I polskiej edycji „X Factor”, wystąpił również w Tańcu z Gwiazdami. Człowiek z Jasła, który wzbudza wiele kontrowersji. – Jego wizerunek zdecydowanie odbiega od codzienności. Słynie ze swoich ekstrawaganckich strojów, makijażu, długich włosów i paznokci. Przyznaje, że bywa dla otoczenia irytujący i niezrozumiały. Na szczęście tylko do czasu bliższego poznania. Oryginalny, zabawny, pozytywnie nastawiony do ludzi natychmiast zjednuje sobie nowych przyjaciół – czytamy na stronie programu.
Obok niego w programie wystąpili: Rafał Brzozowski: wokalista, instrumentalista oraz brązowy medalista Mistrzostw Polski w zapasach. Swoją karierę muzyczną rozpoczął w programie Szansa na Sukces. Dziś znany z takich utworów jak: Tak blisko, Na dobre masz zawsze mnie, czy Gdzieś w nas. Kolejna gwiazda programu to Marta Wierzbicka – aktorka z serialu Na wspólnej. Pasjonuje się modą, maluje i uwielbia zwierzęta. Prowadzi również bloga: lubieszpinak.blogspot.com. Ostatnią z czwórki uczestników programu była Natalia Nguyen: jurorka Bitwy o dom, współprowadzącą program Pan i Pani House, która od 8 lat związana jest z biurami architektonicznymi.
Dzisiaj ich wszystkich połączyło gotowanie. Jak twierdzą producenci programu, jest on doskonałą okazją nie tylko do sprawdzenia umiejętności kulinarnych artystów, ale również zobaczenia jacy są na co dzień.
– Odcinek „Ugotowanych” z udziałem celebrytów to niepowtarzalna okazja odwiedzenia domów, poznania fascynacji kulinarnych i sprawdzenia umiejętności czterech polskich gwiazd – czytamy na stronie.
Michał Szpak z Jasła przyznał się, że danie główne, które postanowił przygotować do programu robił po raz pierwszy. Sam był zaskoczony, że tak dobrze mu poszło.
– Gotuję bardzo rzadko. Kurczak, którego dzisiaj podałem, był po raz pierwszy wykonany przeze mnie, więc tym bardziej się cieszę, że w jakikolwiek sposób mi wyszedł, nie spalił się i nie był suchy jak piasek – mówił Szpak.
Choć pozostali uczestnicy programu nie wierzyli w kulinarne zdolności artysty, żartując nawet, że na stole podany będzie jedynie wrzątek i herbata, byli również pozytywnie zaskoczeni.
– Byłam pod wrażeniem, że Michałowi udało się tak dobrze przyrządzić kurczaka. To było przepyszne – mówiła Marta Wierzbicka.
– Źle oceniłam Michała. Myślę, że opacznie patrzyłam na to, że jest artystą i nie ma czasu na gotowanie, a przede wszystkim, że nie zna się na kuchni. Muszę przyznać, że się myliłam – mówiła Natalia Nquyen.
Choć przystawka i deser nie przypadły już do gustu pozostałym uczestnikom, Michał zajął drugie miejsce, wyprzedzając Rafała Brzozowskiego i Natalię Nguyen. – Mój kurczak doleciał do drugiego miejsca, jestem w totalnym szoku – mówił piosenkarz.
Program wygrała Marta Wierzbicka, przygotowując kark mielony w purpurze. Swoją wygraną postanowiła przeznaczyć na Fundację „Azyl pod Psim Aniołem”.
Odcinek możecie oglądnąć tutaj.
Weronika Samborska