Wśród amatorów grzybów pokutuje wciąż wiele groźnych mitów: „Grzyby trujące są gorzkie”, „Grzyby trujące sinieją po przekrojeniu”, „Wielokrotne obgotowywanie grzybów pozbawia je substancji toksycznych”. Co roku w sezonie są one przyczyną zatruć. Pytamy dr n. med. Agatę Wolską-Adamczyk z Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Warszawie, jak jest naprawdę.
Piotr Kowalczyk, Gazeta.pl: Niedoświadczeni grzybiarze mogą kierować się mitami i radami z internetu. Najgroźniejszym takim mitem jest…
Przeczytaj więcej na Gazeta.pl.
Wędrujecie po lasach powiatu jasielskiego? Zapraszamy do zabawy!
Pochwalcie się swoimi najpiękniejszymi okazami! Prześlijcie nam Wasze zdjęcia na adres redakcji: redakcja@twojejaslo.pl, a my je opublikujemy!
Pstryknij grzyba 2013! Czekamy na Wasze prace!